fredag 21. januar 2011

Miljø og klima

På skolen (17/1-11) fikk vi beskjed om å skrive en tekst, og her er resultatet:

”Hvordan kan man si at det er en klimakrise her på jorden? Vinterne her i Norge blir kaldere og kaldere. Klimakrisen er bare oppspinn”. Tull sier jeg. Klimaet vårt er i krise, og det er vår generasjon som må finne nye løsninger. Vi må stå sammen i kampen mot klimakrisen!

De siste 10 årene har vi tydelig sett konsekvensene klimakrisen fører til. Gjennom de siste tiårene har samfunnet blitt mer matrealistisk og har fokusert på hvordan man kan gjøre livet mye enklere. Vi her i Norge har brukt masse penger på nye veier, nye skoler og selvfølgelig et nytt operahus, men lite har gått til miljøsatsing. Kun en liten andel av budsjettet har blitt brukt til satsing på for eksempel kollektiv transport, miljøvennlige energikilder og forskning på dette området. Hvordan kan vi nedprioritere dette når jorden vi lever på er i fare? Hvordan kan Norge fortsette å pumpe opp olje når vi vet hvor lite miljøvennlig det er å bruke fossilt brensel som energikilde?

Kyoto-avtalen var en avtale som mange land rundt om i hele verden signerte, inkludert Norge, men viste de egentlig hva de bega seg ut på? Avtalen gikk utpå at ingen av landene skulle øke sine utslipp av CO2, men hva er det som skjer? Jo, i de aller fleste landene øker utslippene av CO2 drastisk. Hvordan kan det ha seg slik? Norge, som er et av de rikeste landene i verden.

2 kommentarer:

  1. Vibeke, du Vibeke. jeg liker at du velger et tema som du viser engasjement i, og ikke minst er det ett tema som de fleste kjenner godt til og brenner for på forskjellige måter. Du skriver mens du stiller spørsmål, det er kult og får den som leser til å tenke nøye gjennom hva du skriver. det er merkbart at du har satt deg inn i tema noe som også er viktig :) veeeldig bra innlegg! <3

    SvarSlett
  2. Jeg er svært enig i at det bør gjøres noe nå! akkurat som alba synes jeg det var veldig bra å stille spørsmål, for det får deg til å tenke på det, og skjønne hva det egentlig dreier seg om og tenke over, hvordan og hvorfor det er slik..

    SvarSlett